Nazorg wimperextensions

Met een goede nazorg geniet je langer van je prachtige nieuwe oogopslag. Zodra de wimperextensions zijn gezet (zowel voor de eerste keer als bij de opvul behandeling) geldt het volgende:

 • De eerste 24 uur na een behandeling: geen direct water op je wimperextensions, zodat de lijm volledig kan uitharden en kan hechten aan je wimpers. Dep ze de eerste 24 uur schoon met een tissue.
 • De eerste 24 uur na de behandeling: geen sauna, niet het gezicht stomen en niet zwemmen.
 • Na 48 uur leidt een dagelijks bezoek aan de sauna of stoomcabine tot eerder onderhoud. Het kan natuurlijk geen kwaad om de sauna of stoomcabine af en toe te bezoeken.
 • Vermijd slapen op de wimpers.
 • Laat de wimpers na het douchen aan de lucht drogen; gebruik geen handdoek of wattenschijven. Deze kunnen pluisjes afgeven en haken vast aan de wimpers. Bij het wassen van het gezicht niet in de ogen wrijven, maar zachtjes deppen.
 • Kam de wimpers dagelijks zachtjes door met een schone mascaraborstel en druk ze indien nodig in model. Je kunt, indien gewenst, een beetje mascara op waterbasis aan de uiteinden van de wimpers aanbrengen, nooit aan de aanhechting.
 • Gebruik producten op waterbasis voor ogen en gezicht. Vermijd producten op oliebasis/alle producten die olie bevatten niet in aanraking laten komen met wimpers (zoals dag- of nachtcrème, oog make-up, shampoo, etc.). De lijm kan hierdoor loslaten en de extension valt uit.
 • Wrijf niet in de ogen en trek niet aan de wimpers. De natuurlijke wimpers kunnen hierdoor eerder uitvallen of je kunt de haarschachten beschadigen en blijvende schade veroorzaken.
 • Gebruik geen wimperkrullers, wimperkrultang of warmtekrullers en de wimperextensions niet permanenten!
 • Mocht je mascara of vloeibare eyeliner willen gebruiken, kies dan voor een mascara en eyeliner op waterbasis (geen waterproof). Gebruik de mascara alleen op de punten en niet vanaf de aanzet.
 • Ga niet zelf trekken of plukken aan de wimperextensions, maar laat ze op deskundige wijze verwijderen bij een professionele salon. Zo voorkom je blijvende beschadiging aan de natuurlijke wimpers.
 • Laat de wimperextensions tijdig nabehandelen. Wij adviseren elke 2 à 4 weken een nabehandeling te doen, aangezien iedereen elke dag tussen de 3 en 5 wimperhaartjes per oog verliest. Dit is een natuurlijk proces.


Na de eerste dag: maak je je wimpers schoon!

De grootste misvatting is dat je jouw wimperextensions niet aan mag raken om ze schoon te maken. In werkelijkheid is het zo dat hoe schoner je de wimperextensions houdt, hoe langer jij er plezier van hebt. En nog belangrijker: het houdt jouw eigen wimpers en follikels gezond!

Als je de wimperextensions niet schoonmaakt bedenk dan wat er kan gebeuren.. Make-up en vuil verzameld zich tussen de wimperextensions en kan de haarzakjes verstoppen en ooginfecties veroorzaken. Verstopte haarzakjes kan er voor zorgen dat jouw natuurlijke wimpers sneller uitvallen en dat de terugkerende wimpers korter, dunner en zwakker terug komen dan normaal. Daarnaast kan dit de lijm doen afbreken, waardoor je de extensions sneller verliest.

Dus, was je wimperextensions dagelijks en minimaal 3 x per week met
de speciale cleansing foam en schoonmaakborstel.

 

Deze samengestelde foam kan dagelijks worden gebruikt om je wimpers te reinigen zonder verzwakking van de lijm van de wimperextensions.
De milde schuim reinigt make-up en steriliseert door de steriele ingrediënten in de foam. Het zal meewerken aan het versterken van de natuurlijke wimpers vanuit de wortels en laat je wimpers schoon, fris en gezond!


Hoe schoon te maken?

 1. Maak je wimpers nat met water
 2. Breng een klein beetje foam aan op het oog. Gebruik de schoonmaak brush en masseer voorzichtig door je wimperextensions
 3. Spoel na met water, dep je gezicht voorzichtig met een handdoek droog en laat de extensions verder in de lucht drogen (niet schrikken als er een of twee wimpers in je wasbak liggen, want die zouden er die dag waarschijnlijk toch wel afgevallen zijn)


Kom ALTIJD zonder oog make-up/mascara op je afspraak!