Waxen

Hieronder vind je een overzicht van de vragen die vaak gesteld worden.
   

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel hars. Harsen en waxen is hetzelfde. 
Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Na het harsen duurt het gemiddeld 4-8 weken voordat de haar weer is aangegroeid. Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien.
Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je in tegenstelling tot scheren, na harsen nooit meer harde stoppels zult hebben.

Doet waxen pijn?
 
Het is niet pijnloos, maar toch blijkt het achteraf enorm mee te vallen.
Natuurlijk zijn er een paar mindere momenten als de wax wordt weggetrokken. Vooral de eerste behandeling is even wennen, maar een pijnstiller 30-60 minuten voor de behandeling haalt vaak de scherpe randjes van de pijn weg.
Dat waxen niet geheel pijnloos is, daar zijn we het dus wel mee eens! En toch ervaart iedereen pijn anders. Pijn voelen hangt ook af van de omstandigheden. Ben je gestrest, moe of ongesteld? Dan kan het zijn dat de behandeling meer gevoelig is dan anders.

Wanneer kan ik me niet laten waxen?
Wax niet als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Retin A, Roaccutane, Tetracycline of Glycolzuur. Stel ons op de hoogte als je diabetes hebt, een huidallergie of een chemotherapie/radiotherapie hebt ondergaan. Laat het ons ook weten als je een ziekte hebt waardoor je immuunsysteem wordt aangetast.
Zie ook: 'Voorzorg en nazorg waxen'.

Hoe zit het met hygiëne?
Wij vinden hygiëne ontzettend belangrijk. Daarom gebruiken wij de spatels om wax op jouw huid aan te brengen maar één keer (no double dipping). Wij werken altijd met handschoenen aan. Alles wat met de huid van een klant in aanraking komt, gooien we meteen weg. Dus alles wat jou aanraakt is schoon!

Hoe lang moet mijn haar zijn?
De ideale lengte om te waxen is 0,5 cm. Dat wil zeggen dat je 2 à 3 weken voor de behandeling niet meer mag scheren. Maar wij zeggen altijd beter te lang, dan te kort!

Wat moet ik doen voor en na de behandeling? 
Lees het tabblad 'Voorzorg en nazorg waxen' goed door!

Kan ik na een Brazilian wax direct intiem zijn? 
Dit is geen probleem.

Kan ik komen voor een Brazilian wax tijdens mijn menstruatie? 
Ja, dit kan. Hoewel het beter is om vlak voor of tijdens je menstruatie niet te waxen als je tijdens die periode erg gevoelig bent. Omdat je door de hormonen pijn intenser ervaart, kan een Brazxilian waxbehandeling dan niet comfortabel aanvoelen. Maar je weet zelf het beste wat goed voor je is. Het is echter geen beletsel om gewaxt te worden tijdens je menstruatie mits je een tampon gebruikt natuurlijk. Het is in onze salon mogelijk om je op te frissen.

Hoe vaak kan ik me laten waxen?
Je kunt je laten waxen als haren tussen de 0,5 en 1,5 centimeter (de grootte van een rijstkorrel) lengte hebben. Onze meeste klanten komen gemiddeld 4 weken na hun laatste afspraak terug, maar dit is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de groeisnelheid van de haren. De haren groeien niet allemaal tegelijk. Zo kan een deel tijdelijk geen enkele groeiactiviteit vertonen, terwijl andere haartjes nog te kort zijn om te waxen. Daardoor kan het voorkomen dat je een week na de eerste waxbehandeling weer wat haartjes ziet. Regelmatig waxen zorgt voor een gelijkmatige haargroei en dus een beter resultaat. Dit merk je meestal al na drie tot vier behandelingen.

Wanneer moet ik terugkomen? 
Het is afhankelijk van de persoon, en hoe graag je de gebieden haarvrij wilt houden. In het algemeen begint de hergroei na 10-14 dagen. De haartjes zullen ieder in een ander tempo terug groeien. Opnieuw waxen kan als alle haartjes weer terug gegroeid zijn, of wanneer de klant er weer behoefte aan heeft. Na elke wax behandeling blijven de haartjes steeds langer weg, dit in tegenstelling tot scheren en komen deze haartjes steeds zachter terug. Na het harsen zal je geen last hebben van harde stoppels.

Haargroei na waxen
Zoals bij iedere vorm van waxen, zullen de haartjes zachter terug groeien en minder talrijk zijn. Na enkele behandelingen zal ongeveer 20% van het haar niet terugkeren. Met regelmatig waxen zal de haargroei verder verminderen en zullen zich haarloze gebieden ontwikkelen.