Nagels

Hieronder vind je een overzicht van de vragen die vaak gesteld worden.

Kunstnagelsystemen: gelnagels, acrylnagels, acrylgel (polygel)?

Gelnagels zijn over het algemeen flexibeler dan acrylnagels; acrylnagels zijn wat harder.
Qua uitstraling, stevigheid en onderhoud is weinig verschil.
Gelnagels worden uitgehard onder een UV-lamp of CCFL/LED lamp. De gelnagel is sterk en flexibel en is na de lamp direct uitgehard.

Acrylnagels wordt opgebouwd uit een poeder en een vloeistof, dit wordt op de nagel aangebracht en hard uit aan de lucht. Binnen een aantal minuten is de bovenste laag hard. Het duurt ongeveer 24-48 uur voor de acryl volledig is uitgehard.

Polygel/Acrylgel is het beste van beide bovenstaande systemen. Het product is een dikke gel die niet uitloopt. Met een vloeistof, dat lekker ruikt en waar geen chemicaliën in zitten, wordt het penseel bevochtigd om de gel modelleren. De kunstnagel hard uit onder een led-lamp. De kunstnagel vijlt geweldig in model zoals bij een gelnagel, voelt vederlicht aan en is net zo sterk als een acrylnagel. Dankzij deze nieuwe ontwikkeling maken wij hoofdzakelijk gebruik van deze PolyGel.

Zwangerschap en kunstnagels?
Tijdens je zwangerschap kun je kunstnagels dragen. Als je bijna bent uitgerekend adviseren wij je om de kunstnagels te laten verwijderen. Mocht er in het ergste geval iets niet goed gaan bij de bevalling, dan is het belangrijk dat artsen jouw natuurlijke nagels kunnen zien. Dit heeft te maken met de kleur van het nagelbed.

Nagelbijters en kunstnagels?

Nagelbijters kunnen baat hebben bij kunstnagels. Kunstnagels zijn hard en remmen je drang om je nagels af te bijten. Maak gerust een afspraak, zodat wij jou kunnen adviseren.

Worden de eigen nagels beschadigd door het dragen van kunstnagels?

Nee, niet als deze op vakkundige wijze worden aangebracht.
Als je naar een goede nagelstyliste gaat, ruwt zij het oppervlak van je nagel alleen een beetje op met een zachte buffer/vijl, zodat het product beter hecht. Zou je het product er afhalen dan is je nagel na een polijstbeurt weer zoals hij was, met die kanttekenig dat het wel weer een paar dagen duurt voor de oliën in de natuurlijke nagel zich hersteld hebben. Bedenk ook dat je al een poosje gewend bent om hardere nagels te hebben. Je eigen natuurlijke nagels zijn na het verwijderen weer net zo flexibel als voor het dragen van kunstnagels.

Kan men alles doen met een nagelverlenging?
Ja, als je ze op een goede lengte/verhouding houdt wel. Het is niet zo dat er nooit wat mee kan gebeuren.
Maar met de juiste behandeling en verzorging thuis kan je alles doen. Gebruik ze niet als gereedschap en bescherm ze wel tegen agressieve schoonmaakmiddelen en werkzaamheden in b.v. de tuin.

Ik heb een schimmelnagel, kan daar een kunstnagel op?
Nee, zeer beslist niet. Dit moet eerst verholpen worden. Ga zo snel mogelijk naar je huisarts. Ook bij twijfel.

Kan men een schimmel krijgen door het dragen van kunstnagels?
Nee, niet als er hygiënisch en vakkundig wordt gewerkt. En je de nagels met zorg behandelt.

Als het niet bevalt kunnen de nagels er dan weer af?
Ja, maak een afspraak met je nagelsalon. Jouw styliste zal de nagels op een verantwoorde manier verwijderen en een goede nazorg geven. Probeer ze er niet zelf af te halen door te breken of bijten, omdat u dan wel de natuurlijke nagel zal beschadigen.

Hoe lang blijven de kunstnagels zitten en moet ik zelf iets doen aan onderhoud van mijn kunstnagels?
Als het goed is zitten je kunstnagels in ieder geval zo'n drie weken probleemloos.
Voor het langste plezier is het goed om de nagels en nagelriemen minimaal 1 keer per dag met een nagelriemolie te behandelen. Je kunt ze eventueel zelf een beetje korter vijlen, met een kartonnen vijl.
Mocht er een klein stukje loslaten neem dan contact op met je nagelspecialiste, zij zal dit dan (in overleg met jou) voor je repareren.

Je zoekt een mogelijkheid om goedkope nagels te laten zetten?
Een waarschuwing is hier wel op z'n plaats. Ik zie het dragen van kunstnagels als een hobby. Dit kost tijd en geld!
En aan kwaliteit hangt een prijskaartje! Wellicht is het je al eens opgevallen dat goedkope producten van grote ketens van mindere kwaliteit zijn, dan producten die je in een speciaalzaak koopt. Met nagels net zo!
Natuurlijk staat het je vrij om ergens goedkoop jouw nagels te laten zetten. Let op dat je jouw nagels niet (onherstelbaar?) gaat beschadigen.

Is een nabehandeling noodzakelijk?
Ja, wel als je de nagels mooi wilt houden. Na enkele weken groeien de nagels uit en raakt de nagel zijn balans kwijt waardoor deze eerder kan breken. Met een nabehandeling worden de nagels opnieuw in balans gebracht waardoor deze in optimale conditie blijft.
Vaak wordt er gezegd dat de nagels even moeten ademen of dat er een nieuwe set geplaatst moet worden. Dit is een fabel. Indien de kunstnagels goed gezet, onderhouden, verzorgd en nabehandeld worden, kan je er jaren plezier van hebben. Ik adviseer je om een nabehandeling te doen binnen 3 à 4 weken. Dit is afhankelijk van de conditie en groei van de eigen nagels. Er wordt zoveel mogelijk "oud" product verwijdert, zodat er ten alle tijden controle wordt gehouden op de natuurlijke nagel!

Ik wil geen kunstnagels, maar wel graag verzorgd uitziende handen en nagels; wat is Gelpolish?
Geen kunstnagels, maar wel verzorgde nagels? Dan is Gelpolish dé uitkomst! Gelpolish is een dunne gel en geeft een lichte versteviging op de natuurlijke nagel. Gelpolish is juist gemaakt voor de natuurlijke nagel maar kan ook toegepast worden op kunstnagels. Gelpolish blijft 2 à 4 weken prachtig op de nagels! De glans zal je doen verbazen!
Gelpolish is de vervanger voor het traditionele nagellak. De lak blijft lang en prachtig op de nagels! Dit bladert niet en je kan er weken van genieten. Gelpolish droogt niet uit aan de lucht maar moet in een CCFL/ LED lamp worden uitgehard.