Spray Tan

Hieronder vind je een overzicht van de vragen die vaak gesteld worden.

Is de tanning vloeistof ontwikkeld op basis van natuurlijke ingrediënten?
Ja. Ieder bedrijf dat zegt dat hun tanning vloeistoffen ‘100% natuurlijk’ zijn, spreekt niet de waarheid. Simpelweg omdat de DHA (wel op natuurlijke basis) door middel van een chemisch proces pas gebruikt kan worden in alle (dus ieder merk) tanning vloeistof en zelfbruiners. Er zijn vooral krachtige ingrediënten toegevoegd om huidveroudering tegen te gaan, zoals Q10 en Aloë Vera.
De DHA die wij gebruiken, heeft wel een eco-cert oorsprong. Er worden vooral onnodige ingrediënten, zoals parabenen, in onze tanning vloeistoffen en zelfbruiners geweerd. Hoe korter de ingrediëntenlijst, hoe beter!

Wat is DHA?

DHA, ofwel Dihydroxyacetone, wordt gebruikt in alle zelfbruinende producten. Dihydroxyacetone is een kleurloze afgeleide van suikerriet, een 100% natuurlijk product. Bij huidcontact komt het in aanraking met de eiwitten die daarin aanwezig zijn.
Dit veroorzaakt een natuurlijke verkleuring van de huid, een zogenoemde 'Instant Tan', dat zonder risico voor de gezondheid gebruikt kan worden. Bij twijfel of spray tan geschikt is voor jou: altijd je huisarts raadplegen!

Hoe lang blijft mijn kleur mooi?
De bruine kleur vervaagt na 5-7 dagen, omdat dode huidcellen zich vernieuwen in die periode.
Wees gerust: jouw huid wordt absoluut niet oranje!
Zie de '3 Step Body Plan' wat je kunt doen om uw teint optimaal te houden en zie ook hieronder welke verzorgingsproducten je hierbij kunt gebruiken.
Wanneer je regelmatig een behandeling ondergaat helpt dit om jouw kleur te verdiepen en de duur van je teint te verlengen.

Moet ik helemaal naakt zijn voor een spray tan behandeling?

Je hoeft helemaal niet naakt, die keuze is aan jou. Het gaat erom dat jij je op jouw gemak voelt tijdens de spray tan. Het is heel eenvoudig om even de bandjes van je BH eraf te halen of om de bandjes even bij je BH in te stoppen. Zo heb je een mooi gebruind ‘strapless’ resultaat na de spray tan.

Word ik nog wel bruin van de zon na een spray tan behandeling?
Ja. De zon blijft haar werk doen, waardoor je ook nog steeds bruin wordt van de zon zelf. Je moet de huid wel altijd goed blijven beschermen tegen de zon met een hoge zonnefactor.